НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Община Сливен финансира издаването на уникалния вестник “Сливен”, който излиза един път в годината и е посветен на срещата на старите ...


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Община Сливен финансира издаването на уникалния вестник “Сливен”, който излиза един път в годината и е посветен на срещата на старите ...Община Сливен финансира осмият брой на вестник “Сливен”, в двайсет страници, издание на “Мати Болгария”, посветен на десетата среща на старите сливенски родове.

 

Срещата на старите сливенски родове се организира в деня на независимостта на България от дружество“Мати Болгария” с председател Кета Пирдопска, почетен председател Ана Гюзелева, и дружество “Майчина длъжност” с председател Петя Руменова.

 

Общината спонсорира вестника за четвърта поредна година. Сто броя се предоставят на библиотеките в общината.

 

Редактор на всичките издания е журналистката от Сливен Щилияна Василева.

 

В броя са поместени материали за светините на града, герои и символи, около които се крепи родовата памет и самочувствието на сливенци.

 

“Преди 120 години на бял кон Хитов превзема общината” е водещият материал на редакторката. В него се разказва как воеводата Панайот Хитов оповестява в Сливенската община Съединението на България. Първата страница радва читателите с откъс от новата книга на Станка Пенчева “ Моят някогашен Сливен” – “Не зная ще успея ли да завърша тази книга. Иска ми се да съхраня в нея миналото, което вече не съществува другаде, освен в паметта на тия, които са го живели.”

 

На страниците на вестника оживяват “Пашовият-поп Янков сокак”, “Сливенската чаршия през Възраждането”, Общинското управление в Сливен в прехода между две политически системи 1944-1949 година, зимните бури и водните стихии достигнали Сливен в предишни години. Заживяват образи на хайдути и бунтовници, на видни люде живели тук, съхранили и предали на признателните си внуци и правнуци любов и почит към светините на града.


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 30.09.2005 webmaster