НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Актьорът Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ на Община Сливен


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Актьорът Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ на Община СливенОбществената комисия за избор на носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов”, на свое заседание на 11 септември, избра за носител на наградата за 2017 г. проф. д-р Ивайло Христов - актьор, режисьор и педагог, номиниран от Съюза на артистите в България.

Призът се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Ивайло Христов започва професионалната си кариера на сцената на Драматичен театър – Сливен през 1980 година и остава тук до 1985, като оставя ярък отпечатък в историята на театралното изкуство на града. В Сливенския театър участва в 20 постановки. Превъплъщава се в образа на Куцар в „Албена”, Шиндин в „Ние, долуподписаните”, Аметистов в „Зойкината квартира”, Лудият в „Случайната смърт на един анархист”, Буслай в „Праг” и други запомнящи се с блестящата си игра роли.

Ивайло Христов е един от най-успешните и популярни български актьори, с над 130 роли в киното и театъра. Работи в театър „Българска армия” и други столични театри. През 1994 година започва преподавателска дейност като асистент на проф. Стефан Данаилов в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Понастоящем е ръководител на класове по актьорство за драматичен театър в Академията. Има участия в киното, телевизията, телевизионния театър. Носител е на множество национални награди и отличия.

Наградата „Добри Чинтулов” е индивидуална и се връчва на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Сред носителите на наградата през годините са Константин Константинов, Елисавета Багряна, Йордан Радичков, Дамян Дамянов, Радой Ралин, Николай Хайтов, Светлин Русев, Валентина Радинска, Деньо Денев и много други изтъкнати дейци на българската култура и изкуство.

12.09.2017г.

 

 


Снимки

 

Файлове

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 12.09.2017 webmaster