НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Стефан Радев: Механизмът за обхват на децата е основното предизвикателство за новата учебна година


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Стефан Радев: Механизмът за обхват на децата е основното предизвикателство за новата учебна година„Основното предизвикателство през новата учебна година е Механизмът за събиране и задържане на децата в училище. Нашият регион е във фокуса на вниманието на Министерството на образованието, има големи очаквания към нас и се надявам да ги оправдаем. Механизмът ще се прилага от много институции, вече се работи по него и очаквам да имаме успешна година“, каза кметът Стефан Радев пред директорите на училищата в област Сливен по време на работна среща в Регионалното управление по образование.

 

„Доволен съм, че правителството предприе политика за издигане престижа на учителската професия, за обръщане на по-сериозно внимание на образованието, в това число подкрепено и със сериозно финансиране“, допълни Радев.

 

Съвещанието се провежда във връзка с предстоящата учебна година. Освен директорите на училища, в него участваха и представители на институции, имащи отношение към образованието – Областна администрация, РЗИ и др.

Целта на срещата е да се начертаят задачите, които предстоят за новата учебна година. Началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева подчерта, че на първо място е работата по Механизма за прибиране и задържане на децата в училище. Тя информира, че всички 230 карти за обхват са отпечатани и раздадени. В тях е записано името, годините и адреса на детето, както и причините за отсъствието му от училище. Обсъдиха се още темите за повишаване качеството на образование, електронните платформи за обучение , професионално образование и дуалното обучение.

Във вторник – 12 септември, в РУО ще се проведе работно съвещание и с директорите на детските градини в областта.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 11.09.2017 webmaster