НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Девет са номинациите за наградата „Добри Чинтулов“ на Община Сливен


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Девет са номинациите за наградата „Добри Чинтулов“ на Община СливенДевет номинации за наградата „Добри Чинтулов“ са подадени в Община Сливен. Призът се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Съюзът на артистите в България номинира големия актьор, режисьор и педагог проф. д-р Ивайло Христов. Съюзът на българските филмови дейци предлага актрисата Виолета Гиндева, а оперният певец Камен Чанев е номиниран от смесения хор „Добри Чинтулов“ при читалище „Зора“. Оперната прима Татяна Шиварова е предложена от Съюза на музикалните и танцови дейци. Петя Александрова – писател, е номинирана от две издателства, а Съюзът на българските композитори посочва името на композитора проф. Пламен Джуров. Сред номинираните са още писателят д-р Андон Бояджиев, поетът и публицист Боян Ангелов и скулпторът Светослав Милев. Те са предложени съответно от Съюза на независимите български писатели, Дружествата на писателите в Пазарджик и Хасково и Съюза на българските художници.

 

Обществената комисия за избор на наградата ще заседава след няколко дни и ще излезе със становище кой ще бъде носител на приза тази година.

 

Наградата е индивидуална и се връчва в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. На носителите се връчват почетен знак с образа на Добри Чинтулов, грамота на Община Сливен и парична премия в размер на 2 500 лв. Името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” се вписва в „Лауреатската книга” и на паметната дъска в къща музей „Добри Чинтулов”. Комисията по символика задължително предлага на Общинския съвет носителят на наградата „Добри Чинтулов” да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин”.

Сред носителите на наградата през годините са Елисавета Багряна, Дамян Дамянов, Радой Ралин, Николай Хайтов, Светлин Русев, Богомил Райнов и много други изтъкнати дейци на българската култура и изкуство.


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 08.09.2017 webmaster