НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
  
 
Пресслужба на община Сливен - Подготовката за изборите обсъдиха кметът Стефан Радев и наблюдатели на ОССЕ


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Подготовката за изборите обсъдиха кметът Стефан Радев и наблюдатели на ОССЕПодготовката за предстоящите парламентарни избори обсъдиха кметът на община Сливен Стефан Радев и двама наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Те са част от ограничената мисия за наблюдение на избори. Газменд Агай и Ханна Ефременко информираха, че основният им екип е от 11 души, които са разположени в София, и отделно има осем дългосрочни наблюдатели за страната. Мисията им стартира на 23 февруари и ще останат в страната до 6 април. На 13 март екипът от наблюдатели за цялата страна ще представи междинен доклад.

„Въпреки, че Общината няма основен ангажимент към изборите, се опитваме да осигурим всичко необходимо при подготовката за безпроблемното протичане на изборния процес. Имаме техническа работа, подготвени сме за нея и процесът е отработен. За нас е важно той да протича спокойно и според изискванията на закона“, каза Стефан Радев.

Със заповед на кмета е определен технически екип, който следи указанията на Централната избирателна комисия и работи в непрекъснато взаимодействие с Районната избирателна комисия. В сайта на Общината е създаден специален раздел за изборите, където се публикуват актуалните решения и издадените актове. Издадена е и заповед за определяне на таблата за агитационни материали и те са разпределени чрез жребий между политическите партии.

На срещата присъства и секретарят на Общината Валя Радева. Тя съобщи, че на 11 март изтича срокът за образуване на подвижни секции и за гласуване по настоящ адрес.

„На 11март ще осигурим длъжностно лице, което да приема заявленията, въпреки, че е почивен ден“, каза Радева. Помещението за съхраняване на изборните книжа вече е подготвено.

"Кметът възложи на директорите на училища да създадат организационно техническата подготовка за осигуряване на помещения за Секционните избирателни комисии и тече процес по оборудването им", допълни Валя Радева.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

Уведомления за инвестиционно предложение

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 09.03.2017 webmaster